DIERENKLINIEK KROKKÉ 

Vragen of een afspraak maken? 033-455 99 00

SENIORCONTROLE

Met het ouder worden treedt een groot aantal veranderingen in de lichaamsfuncties van uw huisdier op. Vanaf het 7e levensjaar wordt uw hond ‘senior’ genoemd en uw kat rond het 10e jaar. Bij grote hondenrassen begint die fase zelfs al eerder, al vanaf het 5e of 6e levensjaar.

Mensen worden gemiddeld 80 jaar en onze huisdieren gemiddeld slechts 12-14 jaar. Dit betekent dat een huisdier ongeveer 7 keer zo snel leeft als een mens. Het is daarom van belang, met regelmaat een senioren check-up uit te laten voeren bij uw hond vanaf het 7e levensjaar en kat vanaf 10 jaar. Om ouderdomsproblemen vroegtijdig op te sporen hebben wij van Dierenkliniek Nieuwland een seniorengezondheidsprogramma opgezet:  “Een gezonder leven boven de zeven”.
Geriatrische (bejaarde) dieren hebben vaak gelijktijdig last van meerdere gezondheidsstoornissen. Ook is de variatie in de reactie op stress, diergeneesmiddelen en omgevingsfactoren bij oudere dieren groter dan bij jongere dieren. Deze veranderingen ontwikkelen zich progressief en zijn onomkeerbaar. Goede voeding, beweging en aandacht dragen in ruime mate bij aan een lange, gezonde en vrolijke oude dag van uw huisdier.
Via dit seniorengezondheidsprogramma adviseren wij om bij honden en katten ouder dan 7 jaar behalve de standaardcontrole bij de jaarlijkse vaccinatie, een tweede uitgebreider onderzoek te laten uitvoeren. Uw huisdier wordt lichamelijk onderzocht op mogelijke ouderdomsgebreken meestal gecombineerd met urine- en bloedonderzoek.
Deelname aan het seniorenprogramma betekent voor uw huisdier jaarlijks een uitvoerige controle. Wij adviseren om de afspraak voor het seniorenprogramma een halfjaar na de jaarlijkse controle en vaccinatie te maken. Zo wordt uw huisdier minimaal twee maal per jaar door een dierenarts nagekeken. Het seniorenprogramma helpt uw huisdier veel langer gezond te blijven. Maak daarom als uw dier de een afspraak voor de seniorencontrole bij uw dierenarts.