DIERENKLINIEK KROKKÉ 

Vragen of een afspraak maken? 033-455 99 00

TANDHEELKUNDE

Net als bij mensen is bij honden en katten en ook bij konijnen/knaagdieren het voorkomen van gebitsproblemen steeds belangrijker geworden.

Het gebit van bijvoorbeeld een hond heeft nogal wat te verduren. Spelen met stokken en tennisballen of kauwen op stenen zijn zaken waar tanden en kiezen niet voor bedoeld zijn. Daarnaast komt het nog wel eens voor dat hoektanden bij aanvaringen helemaal afbreken.

Honden en katten worden tegenwoordig veel ouder dan vroeger. Voor uw huisdier is het van belang zo lang mogelijk zijn gebit te behouden.

Eigenaren kunnen zelf ook al veel doen om gebitsproblemen bij hun huisdieren te voorkomen. Bij honden is laten kauwen een enorme hulp, bij konijnen/knaagdieren is het juiste voer met een uitgebalanceerd mineralengehalte [Science Selective Premium] erg belangrijk.

Huisdieren krijgen hun voer tegenwoordig in hapklare brokken of vleesstukjes, die zonder kauwen doorgeslikt kunnen worden, voorgeschoteld zodat ze het snel en zonder al te veel te kauwen kunnen opeten. Er blijven hierdoor meer voedselresten op de tanden en kiezen zitten. Net als bij de mens dient dat verwijderd te worden. Door middel van tandenpoetsen, maar ook met behulp van speciale kauwstaven kan er al voorkomen worden dat er veel voedselresten op tanden en kiezen achterblijven. Tijdige, bij opgroeiende en van gebit wisselende dieren en  regelmatige controle van het gebit van uw huisdier is daarom ook erg belangrijk.

Wij doen dat standaard tijdens onze consulten.

Als er vragen zijn, of als uw huisdier slecht eet of onaangenaam uit de bek ruikt, dan kunt u contact opnemen met onze kliniek voor informatie.